DIGITAL REPOSITORY AT EKBY
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11340/2109

Title: Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ως προς την άσκηση του τουρισμού και αναψυχής στη λίμνη Παμβώτιδα, την κίνηση των επισκεπτών και τις πιέσεις που ασκούνται στη φύση και τη βιοποικιλότητα
Date: 2022
Abstract: Το παρόν παραδοτέο πραγματεύεται την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, στοιχεία για την επισκεψιμότητα της λίμνης, καθώς και εκτίμηση των πιέσεων που υφίσταται το λιμναίο οικοσύστημα και σχετίζονται ή επηρεάζουν τον τουρισμό. Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη διαμόρφωση του πλαισίου διαχείρισης που θα ακολουθήσει στη Φάση Β του έργου. Με βάση τη συσχέτιση των δραστηριοτήτων με τις πιέσεις που ασκούνται θα προταθούν οι κατάλληλες δράσεις αναψυχής και παρεμβάσεις για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στην περιοχή ενώ θα διατυπωθούν κατευθύνσεις για τη διαχείριση των επισκεπτών. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την εκτίμηση της φέρουσας ικανότητας ορισμένων περιοχών άσκησης δραστηριοτήτων αναψυχής. Η φέρουσα ικανότητα έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα για τον σχεδιασμό του διαχειριστικού πλαισίου βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε περιοχές με υψηλή οικοσυστημική, πολιτιστική και οικονομική αξία, όπως η λίμνη Παμβώτιδα.
Description: Το παραδοτέο συντάχθηκε στο πλαίσιο της Φάσης A’ του Έργου «Σχεδιασμός δράσεων αναψυχής και κατευθύνσεις διαχείρισης επισκεπτών στη λίμνη Παμβώτιδα», το οποίο υλοποιείται από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ) και την ΟΙΚΟΜ Μελετητική Περιβάλλοντος ΕΠΕ», με ανάθεση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
URI: http://hdl.handle.net/11340/2109
Keywords: Υγρότοποι
Λίμνες
Τουρισμός
Type: Μελέτες - Εκθέσεις - Άρθρα
Spatial: Λίμνη Παμβώτιδα
Publisher: Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)
ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ
Rights: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Appears in Collections:Η Συλλογή του ΕΚΒΥ

Files in This Item:

File Description SizeFormat
1853.pdfΜελέτες3.97 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

EKBY © 2014