DIGITAL REPOSITORY AT EKBY
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11340/2100

Title: Τύποι οικοτόπων Ενωσιακού και εθνικού ενδιαφέροντος στις περιοχές επέκτασης της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) GR1220002. Τελική έκθεση αποτελεσμάτων
Authors: Ε. Καραδήμου
Ε. Φυτώκα
Α. Αποστολάκης
Date: 2023
Abstract: Το παρόν εκπονήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας / Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) στο πλαίσιο του Έργου «Υπηρεσίες τεκμηρίωσης της αναγνώρισης, έκτασης και διασποράς των Τύπων Οικοτόπων περιοχής επέκτασης της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) GR1220002», το οποίο εντάσσεται στην Πράξη «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου για Δράσεις Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων», και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) έχει τα πνευματικά δικαιώματα της έκθεσης.
Description: Στην παρούσα έκθεση περιλαμβάνονται: Ι. Μεθοδολογία αναγνώρισης και χαρτογράφησης των τύπων οικοτόπων - Παρουσιάζονται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την αναγνώριση των τύπων βλάστησης και των τ.ο. της περιοχής μελέτης μέσω φωτοερμηνείας και αξιολόγησης δεδομένων πεδίου (δεδομένω φυτικών δειγματοληψιών και λοιπών καταγραφών/ παρατηρήσεων), με σκοπό την αποσαφήνιση των αντικειμένων αναγνώρισης και την τελική χωρική αποτύπωση της έκτασης και της διασποράς τους. ΙΙ. Αποτελέσματα του συνόλου των εργασιών πεδίου - Παρουσιάζεται το υλικό (παρατηρήσεις στο πεδίο, δεδομένα φυτοκοινωνιολογικών επιφανειών και φωτογραφικό υλικό) που συλλέχθηκαν κατά τις επιτόπιες αυτοψίες της επιστημονικής ομάδας του ΕΚΒΥ με σκοπό την αξιολόγηση, επιβεβαίωση ή διόρθωση, των αποτελεσμάτων της αρχικής χαρτογράφησης των τ.ο. μέσω φωτοερμηνείας (ενδιάμεσο παραδοτέο, Φάση Β’), την περαιτέρω αποσαφήνιση των αντικειμένων αναγνώρισης και την τελική αποτύπωση της έκτασης και της διασποράς τους. ΙΙΙ. Αποτελέσματα χαρτογράφησης των τύπων οικοτόπων στην υπό μελέτη περιοχή - Παρουσιάζονται οι τύποι οικοτόπων που καταγράφηκαν στην περιοχή μελέτης, τα βασικά τους χαρακτηριστικά και ο βαθμός διατήρησής τους.
URI: http://hdl.handle.net/11340/2100
Keywords: Υγρότοποι
Υδρόβια βλάστηση
Χαρτογράφηση
Δίκτυο Natura 2000
Type: Μελέτες - Εκθέσεις - Άρθρα
Spatial: Δέλτα Αξιού
Εκβολές Γαλλικού
Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου
Παραποτάμιο Δάσος Αξιού
Publisher: Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)
Appears in Collections:Η Συλλογή του ΕΚΒΥ

Files in This Item:

File Description SizeFormat
1816.pdfΜελέτες12.33 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

EKBY © 2014